Trollhättan

VVV-aktiviteter i Trollhättan

Programansvarig Trollhättan: Curt Andersson, 0520-719 30, 0705-86 70 42.

Torsdagsmötena i Villa Elfhög (om inget annat anges) börjar alltid kl 9.30.

På denna sida finns lokala aktiviteter i Trollhättan. Gemensamma aktiviteter för hela föreningen finns på sidan Aktiviteter.

Program 2021:

Anmälan till Curt Andersson senast två dagar före aktuell aktivitet om inget annat anges.

Torsdag 19 augusti:
Besök i Åsaka Hembygdsgård kl 10.00. Anmälan senast den 16 augusti.

Torsdag 2 september:
Korvgrillning Bergagården Hunneberg kl 10.00. Anmälan senast den 30 augusti.

Torsdag 23 september:
Dagsresa till Jönköping-Huskvarna.

Reseinformation dagresa Jönköping-Huskvarna

Torsdag 14 oktober:
Bowling på Buddys kl. 10.00. Anmälan senast den 11 oktober.

Torsdag 2 december:
Resa till Åh Stiftsgård med traditionellt julbord. Avresa Vargön kl 11.45 och från Trollhättan Resecentrum kl 12.00, hemma ca kl 16.00. Pris 400 kronor, betalning till VVV bankgiro 5939-0989 vid anmälan, ange namn! Anmälan senast den 11 november.

Fredag 10 december:
VVV:s traditionsenliga luciafirande i FUB-gården, Stamkullevägen 90, Sandhem, tidigare Kyrkans Hus. Samling kl 10.00. Det går buss, linje 21 hållplats Simsnäppan. Det finns även bra parkeringsmöjligheter. Anmälan senast den 6 december.

Studiebesök på F7 Såtenäs flygflottilj

Detta bildspel kräver JavaScript.

Onsdagen den 30 oktober hade föreningen bokat ett studiebesök på F7 Såtenäs Flygflottilj. Detta visade sig vara ett mycket lockande resmål, och över 50 medlemmar deltog.

Vi togs emot i Gripen Center av våra guider för dagen, Håkan Brandt och Dag Kjellberg, vilka inledde med att presentera sig själva och sin bakgrund som piloter på F7. Vi fick lyssna till en fint presenterad och ytterst initierad berättelse om piloters arbete, vad flygning innebär, flygplanstyper, något om flygets organisation, flottiljens verksamhet nationellt och globalt, med mera, allt beledsagat av bilder och film. Därefter besöktes Gripenhangaren, med ytterligare materialinfo, etc.

Efter en välsmakande lunch vidtog ett besök i hangaren med något äldre plan; Tunnan, Lansen, Draken och Viggen, vilka i princip inte tillhör flottiljen. Besöket avslutades med ett stort tack till Håkan och Dag.

Vårresa till Bohuslän, 16 maj 2019

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den 16 maj äntrade ett drygt 40-tal medlemmar bussen för en solig vårresa till Bohuslän. Det första målet var det marinbiologiska Sven Lovéncentret på Tjärnö, där vi fick en sakkunnig beskrivning av utbildnings- och forskningsverksamheten och visades genom akvarier och laboratorier. Tillfälle gavs även att smaka på odlade alger, kanske vår framtida mat! Mer uppskattad blev dock lunchen som intogs på Pensionat Rågårdsvik, varefter vi togs om hand av lokalguide Kent Holmberg som under rundvandring i Grundsund berättade med stor kännedom om Skaftölandets historia, befolkning och fiskenäring genom århundradena. Avslutningsvis önskades medlemmarna en trevlig sommar och påmindes om höstprogrammet.

Besök på Saab bilmuseum, 25 april 2019

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den 25 april besökte ett 20-tal pensionärer Saab bilmuseum. Vi möttes av John-Gustaf Gudmundsson, en man med mångårig erfarenhet från Saab och särskilt tekniska avdelningen. Besöket inleddes med en filmvisning som skildrade den historiska bakgrunden och hur produktionen tog sin början, samt inte minst en roande kavalkad av reklamfilmer för de olika Saabmodellerna genom åren! Därefter vidtog rundvandring bland utställda modeller och motorer där vi särskilt visades några särdrag i både karosskonstruktioner och turbomotorerna, ett lyckat kännemärke för Saab. Det ställdes frågor och diskuterades, både inbördes och med John-Gustaf, så besöket var mycket uppskattat.

Luciafirande, 13 december 2018

Torsdagen den 13 december samlades traditionsenligt ett 60-tal medlemmar för att se och lyssna på Lucia med tärnor och stalledrängar från Slättbergens Musikskola under ledning av Kristoffer. Från i år var evenemanget förlagt till FUB-gården i Sandhem, där vi togs mycket väl omhand i fina lokaler. En rad julsånger framfördes, och efter uttåget fick Luciatåget välförtjänta applåder. Därefter vidtog lussefika med god stämning och mycket prat. Ordförande Curt Andersson avslutade årets sista sammankomst med en återblick på året och gav några glimtar ur 2019 års program som skickas ut i dagarna, samt tackade alla som har deltagit och önskade god jul och gott nytt år.

Julbord på Åh Stiftsgård, 29 november 2018

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den 29 november for runt 30 medlemmar på sedvanligt julbord på Åh Stiftsgård. Humöret var gott, och förväntningarna höga, och trots det mulna höstvädret infann sig julkänslan genast när vi togs emot med glögg i paviljongen. Strax därpå öppnades portarna till det läckra julbordet, och all den goda maten fyllde tallrikarna och avnjöts till livligt prat samt en och annan sång. Till det avrundande gottebordet och kaffet passade ordförande Curt Andersson på att framföra vår uppskattning till personalen i köket, och även tacka medlemmarna för samvaron samt även nämna något om kommande program.

Träff på Åsaka-Björke hembygdsgård, den 23 augusti 2018

Detta bildspel kräver JavaScript.

Höstens mötesprogram inleddes traditionsenligt med en träff på Åsaka-Björke hembygdsgård den 23 augusti, där vi togs emot av Stig Almkvist med flera. Runt 35 medlemmar hade hörsammat inbjudan och fick till inledande kaffe med smörgåsar höra Stig berätta om hembygdsföreningens verksamhet och årets utställning. Därefter vidtog en rundvandring mellan olika stationer med en lättsam gissningstävling om vad olika äldre kluriga redskap från hushåll och jordbruk kunde ha använts till. Efter detta tackade ordförande Curt Andersson våra värdar för det trevliga arrangemanget, samt informerade om höstens programpunkter, innan sammankomsten avslutades med korvgrillning.

Resa till Mölndals Kvarnby och Gunnebo Slott, den 17 maj 2018

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den 17 maj i soligt väder gav sig ett trettiotal medlemmar iväg på en dagsresa som innehöll två mycket intressanta besök. Förmiddagen ägnades åt Mölndals Kvarnby och den gamla industriverksamheten kring Mölndalsforsen, där vi guidades av museimannen och profilen Lars Gahrn, med anor från området. På ett fängslande sätt förevisade han de gamla industribyggnaderna och tillhörande museum, samt berättade om livet förr, och om de gamla bostäderna. Därefter förflyttade vi oss till Gunnebo Slott där vi efter en god lunch togs omhand av guiden Mattias Johansson, som under rundvandringen berättade elegant och medryckande om både slottet och köpmannen John Hall.

På hemresan informerade ordförande Curt Andersson om kommande aktiviteter med start i augusti månad. Traditionsenligt blir det ett besök vid Åsaka-Björke hembygdsgård med tipspromenad. Avresa för årets långresa till Estland och Lettland är den 26 augusti. Som avslutning önskades alla en skön sommar.

Besök på Volvo i Göteborg den 12 oktober 2017

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bild: Lennart Lillberg

Besök på brandstationen den 7 september 2017

Detta bildspel kräver JavaScript.

Besök i Åsaka-Björke hembygdsgård den 24 augusti 2017

På förmiddagen den 24 augusti samlades ett drygt 35-tal deltagare i Åsaka–Björke hembygdsgård för höstens första möte. Vi hälsades välkomna av Stig Almqvist, Carl Gustaf Danielsson och Bengt Andersson som berättade om samlingarna och årets utställning. Traditionsenligt inleddes mötet med kaffe och smörgås innan vi gick runt mellan olika stationer och med god stämning och under livliga diskussioner gissade på vad en mängd äldre finurliga bruksföremål hade använts till! Därefter belönades alla med grillad korv, och ordförande Curt Andersson informerade om höstens program som just hade skickats ut, och tackade även våra värdar för dagens arrangemang.