Göteborg/Sjuhärad

VVV-aktiviteter i Göteborg-Sjuhärad

Programansvarig Göteborg-Sjuhärad: Sven-Olov Karolusson, 070-173 19 01.

Möteslokal Sjömarken, kl. 11.00.

På denna sida finns lokala aktiviteter i Göteborg-Sjuhärad. Gemensamma aktiviteter för hela föreningen finns under Aktiviteter.

Program 2024:

Träffar under våren:
Tisdag 9 januari, möte i Sjömarken kl 11.00
Tisdag 6 februari, möte i Sjömarken kl 11.00
Tisdag 5 mars, möte i Sjömarken kl 11.00
Tisdag 2 april, möte i Sjömarken kl 11.00
Tisdag 7 maj, möte i Sjömarken kl 11.00

Ett studiebesök ordnas under våren, planeras senare.

Träffar under hösten:
Tisdag 3 september, möte i Sjömarken kl 11.00
Tisdag 1 oktober, möte i Sjömarken kl 11.00
Tisdag 5 november, möte i Sjömarken kl 11.00
Tisdag 3 december, jullunch

Ett studiebesök planeras preliminärt under hösten.

Tidigare aktiviteter

Töllstorps industrimuseum, 4 september 2018

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den 4 september var Göteborgsavdelningen på besök på Töllstorps industrimuseum. 20 veteraner fick  gedigen information om forna tiders tillverkning av olika saker i ståltråd, som till exempel hushållsartiklar, vispar, grytunderlägg, råttfällor med mera. Vi fick även en inblick i hur man framställde järn ur myrmalm. Det var en väldigt lärorik dag och tur med vädret hade vi också.

Efter besöket åt vi lunch vid Isabergs  Golfrestaurang. Efter lunch åkte vi till Strandudden gated community, som är ett så kallat grindsamhälle efter amerikansk modell, med hus och lägenheter bakom lås och bom.

F7 Såtenäs, 24 april 2018

Foto: Alf Larsson

Den 24 april 2018 var vi 33 veteraner som var på besök på Såtenäs. Vi fick intressant information om flygvapnet samt en visning av Gripen och dess vapensystem med mera. Sedan var det lunch och efter lunchen besöktes en hangar med gamla flygplan. Sedan var det dags att besöka en hangar med Herkules, det var enormt stort. En givande dag som var uppskattad.

Torv- och vagnmuseet i Komlösa Fristad, 2 maj 2017

Foto: Alf Larsson

Den 2 maj 2017 gjordes besök på Vagnmuseet i Komlösa, vi var sju veteraner som fick genuin information om gamla vagnar och torvbrytningen under första världskriget. Informationen vi fick av ägaren Björkman var väldigt stimulerande så vi hade kunnat stannat hela dagen. Det var mycket historia bakom allt berättande. Vi fick även kaffe och kaka som smakade väldigt gott. Tyvärr glömde jag kameran i bilen, det blir bara denna bild.

Radiomuseet i Göteborg, 10 oktober 2015

Torps Lantbruk i Månstad, 15 april 2015

Volvomuseet, 18 mars 2014

Detta bildspel kräver JavaScript.

Borås Tidning, 29 oktober 2013

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den 29 oktober samlades 14 veteraner från Göteborg och Sjuhärad på Borås Tidnings Tryckeri. Besöket var intressant och uppskattat.

Efter besöket samlades till en gemensam lunch på Ellagården.

Alingsås Nolhagagården, 2 april 2013

Detta bildspel kräver JavaScript.

Foto: Alf Larsson

Den 2 april samlades 22 pensionärer från Alingsås, Borås och Göteborg på Nolhagagården i Alingsås. Det var en strålande vårdag med sol, vinden var kall. Efter en god tomatsoppa och kaffe besöktes ett gammalt stall där gamla spisar och kaminer återställdes för att användas i gamla hus med gammal stil. Därefter besöktes ABB Kabeldon med en intressant vandring i fabriken.

Limmareds glasbruk, 16 oktober 2012

Detta bildspel kräver JavaScript.

Foto: Alf Larsson

Vi var 36 personer från Alingsås, Borås och Göteborg som besökte Limmareds Glasmuseum och Bruk. Efter en god lunch besöktes museet, alla var väldigt imponerade av den enorma samling av gammalt glas och guidens intressanta berättelse om brukets historia. Dagen avslutades med besök på glasbruket.

Fiskedag på Hökensås, 24 april 2012

Foto: Alf Larsson

Den 24 april genomförde Göteborgsgänget en mycket lyckad fiskedag i Hökensås. Vi var 16 personer som fick 12 öringar. Vi fick en jättegod lunch före fiskestart. Vädret var strålande.

Borås textilmuseum, 15 november 2011

Detta bildspel kräver JavaScript.

Foto: Alf Larsson

Tollereds kraftstation och Hillefors kvarn, 25 oktober 2011

15 positiva Vattenfallsveteraner samlades i Stenkullen den 25 oktober för att kika på Hillefors kvarn. Föreningen höll en intressant genomgång om kvarnen och bygdens historia.

Därefter åkte vi vidare till Tollered där ordförande i Tollereds Öfvre berättade om Tollered och Tollereds kraftverk.

Renova Sävenäs i Göteborg, 12 april 2011

Detta bildspel kräver JavaScript.

Datakurs, 16 mars 2011

datagbg

Datautbildningen har startat i Göteborg/Sjuhärad.

Studiebesök på Emigranternas hus, 22 februari 2011

emigrgbg

I Emigranternas hus vid Packhusplatsen, detta historiska hus varifrån så många tog sina sista steg på svensk mark, togs vi emot av Roger Bodin. Han höll ett mycket omtyckt och engagerande föredrag om den svenska utvandringen för hundra år sedan. Han gjorde också en jämförelse med modern tid då många nya svenskar har kommit till oss som utvandrare från sina hemländer. Vi kunde se många likheter mellan dåtidens och nutidens ut- och invandring.

Alingsås Energi, 16 februari 2010

alingsas

Vi blev varmt välkomnade av bolagets representanter och fick intressant information om verksamheten inom Alingsås Energi och framtida planer i en starkt expanderade kommun.

Efter vårt eget medlemsmöte, för i huvudsak Alingsåsbor, visades mottagningsstationen Ljuset. Mötet var ett försök till en mer uppsökande verksamhet för medlemmar som har svårare att ta sig till våra möten i Lärje. Vi planerar ett liknande möte för medlemmar i Sjuhäradsbygden.

Dalslandsresa, 5 maj 2009

Detta bildspel kräver JavaScript.